Gebelik Hesaplama

Gebelik hesaplama aracı ile tahmini doğum tarihi, hamilelik süresi ve tahmini doğuma kalan süreyi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz. Gebelik Hesaplama ile yapacağınız hesaplamalar dünya ortalamaları göz önünde bulundurularak hesaplanır. Doğumların sadece %5'i zamanında gerçekleştiği için gebelik hesaplama sonucu kesinlik içermez.


Gebelik Hesaplama Aracı

*Doldurulması zorunlu alanlar.




Diğer Hesaplama Araçları
İdeal Kilo Hesaplama Vücut Kitle Endeksi Hesaplama
Sigara Maliyeti Hesaplama İki Tarih Arası Hesaplama
Burç Hesaplama Şifre Oluşturucu


Gebelik Hesaplama Nedir?

Gebelik hesaplama, son adet günü ve dünya ortalamaları göz önünde bulundurularak tahmin yapan sistemdir. Gebelik hesaplama aracı formüller ile çalıştığı için kesinlik içermez. Gebelik hesaplama aracına doğru bilgi girmeniz çıkan sonucun doğru olma yüzdesini arttıracağından son derece önemlidir.


Gebelik Nedir?

Gebelik nedir sorusuna verilebilecek en kısaca yanıt döllenme ve doğum arasında geçen süredir. Hamilelik ile eş anlamlıdır.


Gebelik Kaç Hafta Sürer?

Gebelik süresi ortalama olarak 9 ay 10 gün sürer. Bu süre aynı zamanda 40 haftadır. Bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Gebelik hesaplama işleminde bu süre 9 ay 10 gün olarak alınmıştır.



Anne Karnında Bebek Gelişimi

Anne karnında bebek gelişimi ile ilgili bilgileri aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Bu bilgilerin bir kısmı gebelik hesaplama sonuç tablosunda da yer alır.

1 Aylık Bebek Gelişimi

Yüksek ihtimalle hamile olduğunuzu bilmediğiniz bir dönemdir. Hafif sabah bulantıları ile bazı yemeklerin kokularına karşı hassasiyetiniz var. Karnınızda plasenta oluştu. Plasenta, bebeğinizin beslenme ve gelişmesi için önemlidir. Plasenta hormon üretmeye de başladı. Bu dönemde yaptıracağınız gebelik testi pozitif çıkabilir. Bu dönemde bebek, blastosit adı verilen duvara tutunur.

2 Aylık Bebek Gelişimi

6 haftalık dönemde embriyo, fetüs evresine geçer. Fetüs, anne karnında sürekli yer değiştirmesine rağmen hissedilmesi çok zordur. Bebeğin gözleri tam anlamıyla gelişmese bile göz kapakları, saç, deri, diş minesi, tırnak ve meme bezleri oluşmaya başlar.

3 Aylık Bebek Gelişimi

Bebek için çok önemli olan bir dönemdir. Bu dönemde büyük değişiklikler meydana gelir. Bebeğin yüz hatları bu dönemde yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebek, bu dönemde az da olsa kol ve bacaklarını hareket ettirir.

4 Aylık Bebek Gelişimi

Bu dönemde bebeğin refleksleri gelişir. Kaşlar, saç, parmak izi, el ve ayak tırnaklar şekillenir. Bu dönem bebeğin kaş çatma, göz sıkma, parmak emme gibi özellikler kazandığı dönemdir. Bu dönemin sonunda bebeğin cinsiyeti yüksek ihtimal belli olur. Ultrason sayesinde bebeğinizin yüzünü görebilirsiniz.



5 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler genellikle ilk tekmesini bu dönemde atar. Çünkü bu dönemde bebek tekme atar, döner yani sürekli hareket halindedir. Genellikle bu dönemde saç ve göz kapağı gelişimi tamamlanır, diş köklerinin temeli atılır.

6 Aylık Bebek Gelişimi

Bebek, henüz doğuma hazır olmasa bile pek çok işlevi yerine getirebilir. Sesleri algılayabildiği gibi ayak, bacak ve kolları kontrol edebilir.

7 Aylık Bebek Gelişimi

Genellikle bu dönemde bebeğin yüzü tamamen oluşur. Çok hızlı kilo alır. Bu dönemde bebeklerin ağırlıkları genellikle 1000 ile 1800 gram arasındadır. Göz kapakları gelişimini tamamlamak üzeredir.

8 Aylık Bebek Gelişimi

Bu dönemde bebeklerin ağırlıkları genellikle 2000 ile 3000 gram arasında, boyları ise 35-45 cm arasındadır. Bu dönemde bebekler rahimde daha çok yer kaplar. Bu dönemde daha az hareket ederler. Fiziksel gelişimlerini tamamlamak üzeredirler. Bu dönemde çok fazla hareket hissedilirse doktora başvurulması önerilir. Şüphelendiğiniz veya merak ettiğiniz her türlü konuyu doktorunuza başvurarak kesin bilgi alabilirsiniz.

9 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler 9 aylık rahim boyunca ters pozisyonda dururlar. Boyları 45-50 santimetreyi bulurken ağırlıkları ise 2700-3800 gram civarındadır. Rahimde çok fazla yer kaplayacakları için hareketleri kısıtlıdır. 9 ay sonunda bebeklerin gelişimlerini tamamladığı kabul edilir.

Sizin İçin Seçtiklerimiz
Ortalama Hesaplama Kaç Saat Geçtiğini Hesaplama
İskonto (İndirim) Hesaplama Kdv den matrah bulma
Yüzde indirim hesaplama İki Tarih Arası Hesaplama