İhtiyaç Kredisi Hesaplama

İhtiyaç kredisi hesaplama konusunda bankalar arasında farklılıklar gözükmektedir. İhtiyaç kredisi almaya karar vermiş kişiler bu konuda en uygun bankayı bulmak isterler. Bunun içinde ihtiyaç kredisi hesaplama konusunda yeterli bilgiye sahip olarak bankalar arası kıyaslama yapabilirsiniz.

İlk olarak bankaların belirlediği faiz oranlarına göz atmanız fayda vardır. Daha sonrasında kaç vade ile kredi çekeceğinizi belirlemelisiniz. Örneğin 15 ay vade ile çekeceğiniz para için %1,30 faiz uygularken 10 ay vade ile çekeceğiniz kredi için daha düşük oranlarda faiz oranlarıyla karşılaşacaksınız. İhtiyaç kredisi hesaplama aracına kredi tutarı, vade ve faiz oranı girerek en uygun sonuçlara ulaşabilirsiniz.


İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracı

*Doldurulması zorunlu alanlar.


Diğer Hesaplama Araçları
Konut Kredisi Hesaplama İş Yeri Kredisi Hesaplama
Taşıt Kredisi Hesaplama KDV Hesaplama
Yüzde Hesaplama Kâr Hesaplama


Aylık Taksit Tutarı Nedir?

İhtiyaç kredisi hesaplama aracında bulunan aylık taksit tutarı çekeceğiniz kredi için aylık ödeyeceğiniz parayı bildirir. Yani 5000 TL para çektiyseniz bunu aylık 500 TL olarak geriye ödeyecekseniz bu paranın belli bir kısmı anaparadır geri kalanı faiz oranıdır. Anapara ve faiz oranı toplanarak aylık taksit tutarı belirlenir.


Vade Nedir?

İhtiyaç kredisi çektikten sonraki süreçte paranın geri ödenme sürecinin ne kadar zaman gerçekleşeceğine vade denir. Örnek 6 ay, 12 ay vade gibi belirlemeler yapabilirsiniz.


Anapara Ödemesi Nedir?

Aylık vade ödemelerinizde vergi ve faiz oranlarını çıkardıktan sonra geriye kalan para anaparadır. Bu paranın ödenen kısmı anapara ödemesi olarak geçmektedir.


Faiz Ödemesi Nedir?

İhtiyaç kredisini geri öderken aylık vadede anaparanın üzerine koyulan faiz oranı ile anaparanın toplamının sonucunda ödediğiniz para faiz ödemesidir. Toplam paradan anaparayı çıkartarak faiz ödemesi miktarını öğrenebilirsiniz.



Vergi Nedir?

Eğer çekeceğiniz ihtiyaç kredisi vergiye tabi tutulacaksa aylık ödenecek olan faiz tutarınız ele alınır ve bu tutar vergi oranı ile çarpılır. Ortaya çıkan sonucun ödemesine denilmektedir.

Çektiğiniz krediyi geri öderken başlarda size belirtilen vade oranları fazla olacaktır. Çünkü başlarda faiz oranlarını almaya başlamaktadırlar. Faiz oranları tamamlandıkça anapara ödemeniz daha da hızlı bir hal almaya başlayacaktır. Anapara ödeme süreci hızlanmasıyla beraber işler daha da kolaylaşacaktır. İlerleyen süreçlerde kredinizi yapılandırmak veya başka bir bankaya transfer etmek istediğinizde kazancınız daha düşük olacaktır. Çünkü paranın büyük bir kısmını ödemiş olacaksınız. Ödenen kısım için yapılan bir indirim söz konusu olmayacaktır.


Kredi Hesaplamalarına Dahil Olan Vergiler

Vergi belirlenirken çekilecek kredi türüne bakılmaktadır. Vergileri bankanıza ödüyorsunuz. Bankalar gerekli kurumlara iletiyor.

Konut Kredisi: Konut konusunda milleti teşvik etmek adına vergilerden muaf tutulmaktasınız.

İhtiyaç Kredileri ve Ticari Krediler: Bu kredi türünde Kaynak kullanımı Destekleme fonu için %15 oranın vergi alınır. Aynı zamanda Muamele vergisi %5 olarak alınır. Bu oranlar üzerinden aylık vergileriniz alınmaktadır.

Sizin İçin Seçtiklerimiz
Ortalama Hesaplama Kaç Saat Geçtiğini Hesaplama
İskonto (İndirim) Hesaplama Kdv den matrah bulma
Yüzde indirim hesaplama İki Tarih Arası Hesaplama